Nuoret ja aikuiset – webinaarinauhoitus 21.1.2022 klo 14-16

28,00 sis alv 24%

Tämä on webinaarinauhoitus 21.1.2022 webinaarista, jossa keskityin tilannekohtaiseen puhumisen vaikeuteen eli valikoivaan puhumattomuuteen nuorten ja nuorten aikuisten näkökulmasta. Tutkimustietoa aiheesta on vielä vähän, mutta monet kansainväliset asiantuntijat ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat työskennelleet myös nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Kerron tässä webinaarissa mm. yhdysvaltalaisen Selective Mutism Association – yhdistyksen 10/2021 konferenssin kuulumisia. Linkki SMA:n sivuille: TÄSSÄ

-
+

Kuvaus

Kuinka tukea ja auttaa nuorta tai aikuista, jolla on tilannekohtaista puhumisen vaikeutta?

Valikoiva puhumattomuus on melko tuntematon psykiatrinen häiriö, joka alkaa usein varhaislapsuudessa ja saattaa jatkua nuoruus- ja aikuisikäänkin saakka. Tietyissä tilanteissa puhumisen vaikeus jatkuu yleensä pitkään, useita vuosia. Jos puhumisen vaikeus jatkuu nuoruusikään, se vaikeuttaa lisääntyvästi nuoren ja nuoren aikuisen mahdollisuuksia luoda antoisia sosiaalisia suhteita toisiin nuoriin ja perheen ulkopuolisiin aikuisiin ja lapsiin. Kouluvaatimusten kasvaessa se vaikeuttaa lisääntyvästi myös opillista suoriutumista. Puhumattoman, välillä myös jähmettyvän nuoren käyttäytyminen tulkitaan herkästi väärin uhmakkuudeksi. On kuitenkin enenevästi tietoa siitä, että puhumattomuusoire ja jähmettymistaipumus liittyvät pelko- ja ahdistusoireisiin ja saattavat liittyä myös kehityksellisiin haasteisiin.

Tutkimustietoa nuorten ja aikuisten tilannekohtaisesta puhumisen vaikeudesta ei juurikaan vielä ole. Valikoivan puhumattomuuden hoitoon keskittyneet ammattilaiset ovat kuitenkin työskennelleet myös nuorten ja aikuisten kanssa ja kartuttaneet kokemustaan nuorten ja aikuisten auttamisessa.
Syksyllä 2021 yhdysvaltalainen vanhempi Kelly haastatteli ammattilaisia ja kokemusasiantuntijoita Selective Mutism H.E.L.P. tapahtumassaan keskittyen nuorten ja aikuisten näkökulmaan, ja Selective Mutism Association – järjestön vuosittaisessa kokouksessa 10/2021 oli nuorille ja aikuisille suunnattu osio, joka sisälsi paljon hyvää tietoa ja materiaalia liittyen nuorten ja aikuisten auttamiseen. Olisitko kiinnostunut kuulemaan koosteen näistä tapahtumista – kuinka tukea ja auttaa nuoria ja aikuisia, joilla on tilannekohtaista puhumisen vaikeutta?

Tämä webinaari on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet siitä, miten tukea ja auttaa nuoria ja aikuisia, jolla on tilannekohtaista puhumisen vaikeutta. 

WEBINAARINAUHOITUKSEN KESTO: 2h 20min

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nuoret ja aikuiset – webinaarinauhoitus 21.1.2022 klo 14-16”